Botox

botox

Botox behandlingar på Läppoteket klinik i Täby

Vad är Botox och hur används det?

Botulinumtoxid, även kallad botox, är en muskelavslappnande medel som används inom sjukvården eller skönhetskliniker för olika syften. Inom sjukvården används botox till att behandla exempelvis migrän eller muskelkramper.

Inom skönhetskliniker används Botox för att bland annat reducera rynkor och detta görs genom att injektera en spruta på området som skall behandlas.

Effekten innebär att muskelnerverna vid respektive area avslappnas och minskar därmed musklernas sammandragningar som leder till att man exempelvis inte kan se ”arga rynkan” när man drar samman ögonbrynen, eller rättare sagt uttrycker ett ”argt” ansiktsuttryck.

Däremot avlägsnar effekten med tiden och försvinner efter några månader.

Enligt läkemedelsverket är Botox ett godkänt läkemedel för behandling av ansiktsrynkor som vi med trygghet och säkerhet kan erbjuda våra kunder!

Varför ska man använda Botox inom skönhet?

Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögon, i pannan och i ögonens utkanter. Men en kombination av botox och fillers i ovannämnda områden ger bäst resultat.

Vi rekommenderar därför:

 1. Först fylla området med botox, för att avlägsna rynkorna;
 2. Därefter injicera fillers, för att få en jämn och fin yta.

Vilka risker och biverkningar finns det med Botox?

Efter en behandling med Botox kan det förekomma en lätt rodnad vid området, men det är väldigt vanligt och inget som är skadligt för kroppen. Det är hudens reaktion och reaktionen varierar från person till person. Med våra svenska certifierade och utbildade personal med många års erfarenhet av injektionsbehandlingar kan du känna dig trygg. Oavsett behandlingsområde är produkterna alltid receptbelagda läkemedel och inte kosmetiska produkter då de inte ska användas på huden utan injiceras.

Hudföryngring på klinik i Stockholm
Botox

Varför oss?

Vi på Läppoteket är väldigt måna om våra kunder och vill att du som kund skall känna dig trygg och säker och få den service du förtjänar. Vi har som mål att du ska bli nöjd med resultatet, och med ett leende lämna kliniken efter avslutad behandling. För oss är det viktigt att dem allra senaste utrustningarna och metoderna används i vår fräscha och lyxiga lokal för att få bäst möjliga resultat för dig som kund. Skönhet är din rättighet och vi är till din tjänst.

Vi har också väldigt låga priser i jämförelser med andra kliniker och erbjuder en service som är utöver det vanliga. Med våra faciliteter är vi en ledande klinik inom branschen och med svenska certifierande behandlare ser vi till att du uppnår det resultat som du önskar. Inte nog med detta så erbjuder vi även en prisgaranti där vi matchar priset från våra konkurrenter.

Boka gärna en kostnadsfri konsultation för att få en inblick om vilka vi är och hur vi bemöter våra kunder.

Fördelar med Botox
 • Det är en säker behandling med få komplikationer.
 • Behandlingen är bra om man vill testa ett lyft innan man beslutar om ett permanent ansiktslyft, med kniv.
 • Behandlingen går fort med minimalt obehag, och du kan gå till jobbet dagen efter, eller samma dag.
 • Ger ett naturligt resultat.
 • Man kan fylla på steg för steg tills önskat resultat uppnåtts.
 • Efter upprepade behandlingar med botox kan en överaktiv muskel ”lära” sig att slappna av.
Nackdelar med Botox
 • Alla ingrepp som har en verkan kan även ha biverkningar.
 • Vid behandling med botox är de flesta biverkningar relaterade till nålsticken, såsom rodnad vid området.
 • En lätt huvudvärk kan förekomma andra eller tredje dagen efter en behandling med botox, i en del fall kan kringliggande muskler påverkas och bli svagare.
Vad och hur gör vi innan en behandling med Botox?

Det krävs ingen efterbehandling efter botox-injektionen.

Det tar 3-14 dagar innan du ser hela resultatet av Botox injektionen. Effekten sitter kvar i ca 6 månader. Sedan är det dags att upprepa behandlingen.Vissa patienter upplever att effekten blir mer långvarig vid upprepade Botox behandlingar. Men det är mycket viktigt att komma ihåg att vi alla är unika och upplever behandlingarna och dess effekter olika.

Botox bör inte användas…
 • Av personer som lider av vissa muskelsjukdomar, an- vänder viss typ av antibiotika eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna.
 • Om du har en infektion vid det planerade injektionsstället, avvakta tills infektionen läkt ut.
 • Under graviditet eller under amning.

Vi erbjuder alltså:

 • Service utöver det vanliga
 • Fräsch och lyxig lokal
 • Låga priser i jämförelser med andra
 • Prisgaranti
 • Trygghet och säkerhet med svenska certifierade behandlare